Sunday, November 25, 2012



Heerlike poeding vir die winter: Croissant weergawe op die Bread-and-butter- poeding van weleer. 

1 medium croissant per persoon, in snye gesny.
Ongesoute botter
Heel neut of ander sjokolade 400gram
Cranberries - een pakkie
250ml Room
500ml melk
3 groot eiers
Oondbak, gesmeer met botter.

Sny die croissanten in skywe van 1 cm (8 werk vir die vloeistof volume) en smeer mildadig met botter, pak dit in rye in die gesmeerde oondbak. Breek die sjokolade in blokkies en plaas dit tussen die skywe in. Sprinkel die cranberries oor die  snye tussen die sjokolade in.
Klits nou die 3 eiers saam,meng met room en melk. Gooi die mengsel oor die croissant skywe en laat staan so vir 25 minute. Voorverhit die oond in die 25 minute tot 180grade. Kook ook water en gooi die warm water in 'n bakkie, plaas dit in die onderste rak van die oond en sit die oondbak met die poeding op die middelste rak, bak vir 40-45 min. Pasop dat dit nie te skerp bak/BRAND nie.

Haal uit na baktyk en bedien met roomys of vla, na jou gelang van jou voorkeur.. of beide of ...idealmelk!

No comments: